De behandeling


Het eerste consult bestaat uit een kennismakingsgesprek, een intake over uw gezondheidsklacht, gevolgd door een acupunctuurbehandeling. Deze duurt ongeveer 1,5 uur. Alle vervolgbehandelingen duren ongeveer 45 minuten.

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is voor iedereen anders. Bij chronische klachten zullen er vaak meer behandelingen nodig zijn dan bij klachten die nog niet zo lang aanwezig zijn. Zowel de symptomen als de oorzaak van een probleem worden aangepakt. In het algemeen geldt dat u na 3 tot 5 behandelingen een merkbaar positief resultaat ervaart. Het kan langer duren om ook de onderliggende oorzaak te verhelpen. Hierdoor is de kans groter dat een klacht niet meer terugkomt.

Pijn kan over het algemeen erg snel worden verholpen, vaak al na de eerste behandeling is er verbetering. Na elke behandeling zal de pijn stapsgewijs afnemen. Meestal is een behandeling per week voldoende. Het lichaam heeft ook de tijd nodig om te kunnen herstellen. Bij heftige pijnklachten is het juist beter om twee keer per week te behandelen, zodat de pijn eerder onder controle is. Met de Balansmethode van Dr. Tan worden er geen naaldjes in het gebied waar het pijn doet gezet. De naaldjes worden meestal op de onderarmen of -benen gezet.