De behandeling


Het eerste consult bestaat uit een kennismakingsgesprek, een intake over uw gezondheidsklacht, gevolgd door een acupunctuurbehandeling. Deze duurt ongeveer 1,5 uur. Alle vervolgbehandelingen duren ongeveer 45 minuten. 

Het algemene behandelschema is:
Eén keer per week een behandeling gedurende 4 weken achter elkaar. Is de pijn of de klacht daarna 1 week weg, dan overstappen naar behandeling 1x per 14 dagen. Het is zeer aan te raden om na die tijd 1x per maand een ‘onderhoudsbehandeling’ te nemen ter preventie van nieuwe gezondheidsproblemen.

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is voor iedereen anders. Bij chronische klachten zullen er vaak meer behandelingen nodig zijn dan bij klachten die nog niet zo lang aanwezig zijn. Zowel de symptomen als de oorzaak van een probleem worden aangepakt. In het algemeen geldt dat u binnen 4 behandelingen een merkbaar positief resultaat ervaart. Het kan langer duren om ook de onderliggende oorzaak te verhelpen. Hierdoor is de kans groter dat een klacht niet meer terugkomt. Met de Balansmethode van Dr. Tan worden er geen naaldjes in het gebied waar het pijn doet gezet. De naaldjes worden meestal op de onderarmen of -benen gezet.