Acupunctuur in Uden


Het menselijk lichaam heeft van nature een krachtig zelfgenezend vermogen. Het zal daarom altijd streven naar een optimale balans. Wanneer het lichaam uit balans is, ervaart u ziekte of pijn. Pijn wordt eigenlijk gezien als een stagnatie van energie. Acupunctuur zorgt ervoor dat deze energie weer gaat stromen. En zo geeft acupunctuur het eerste zetje. Het lichaam doet hierna de rest.

Hoe ziet een consult eruit? 

Het eerste consult bestaat uit een intakegesprek gevolgd door een acupunctuurbehandeling. Een eerste intake met behandeling duurt hierdoor meestal anderhalf uur. Een vervolgbehandeling duurt gemiddeld drie kwartier.

Een consult bestaat uit drie stappen. Namelijk:

  • Het stellen van de diagnose:
    Het intakegesprek bestaat uit een aantal vragen met betrekking tot de pijn. Daarnaast zijn ook andere onderwerpen belangrijk om te bespreken. Denk hierbij aan de algehele gezondheidstoestand, de medische voorgeschiedenis en eventuele medicatie. Vervolgens bekijk ik het pijngebied. Ik ga na hoeveel bewegingsbeperking er is.
  • Vervolgens het opstellen van een behandelplan:
    Naar aanleiding van de diagnose stel ik een behandelplan op. Ik kijk welke behandeling het beste bij u past. Dus elke behandeling maak ik voor u op maat.
  • En tot slot het uitvoeren van een behandelplan:
    Aan het begin van de behandeling vraag ik hoe u de pijn op een schaal van 1 tot 10 ervaart. Ik plaats een aantal naaldjes, waarna ik wederom vraag hoeveel pijn u voelt. Ook kijk ik tijdens de behandeling of de bewegingsbeperking is verbeterd. Naar aanleiding van deze bevindingen zal ik indien nodig elders naaldjes plaatsen. Met de Balans Methode worden er nooit naaldjes in het pijngebied geplaatst. Dit gebied is namelijk al overprikkeld. De steriele naaldjes zijn zo dun en flexibel, dat een behandeling zo goed als pijnloos is. Ze blijven gedurende 30 minuten zitten. Vaak is het voldoende om naaldjes op onderarmen of -benen te plaatsen. Hierdoor is het meestal niet nodig om kleding uit te trekken.

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is voor iedereen anders. Acute pijn zal over het algemeen sneller verholpen kunnen worden dan chronische pijn. Bij chronische klachten zijn minimaal vijf behandelingen nodig. Meestal is één keer per week voldoende. De pijn zal na elke behandeling stapsgewijs afnemen. Het lichaam heeft namelijk de tijd nodig om weer in balans te komen. Tenslotte zal elke behandeling altijd in overleg met u worden uitgevoerd.

Een ‘veilige omgeving creëren’ en ‘betrokken zijn bij mijn patiënten’. Dat is de basis van mijn werkwijze. 

Acupunctuur in Uden bij Praktijk Barth